Otel Yöneticiliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Otel Yöneticiliği bölümü, turizm sektöründe hizmet veren otel, motel, tatil köyü, restoran, cafe ve benzeri konaklama ve yiyecek-içecek işletmelerinin yönetimi, işletmelerin bütçe planlaması, satış ve pazarlama faaliyetleri, müşteri ilişkileri yönetimi, personel yönetimi ve finansal konular gibi işletme yönetimi alanında eğitim veren bir lisans programıdır.Öğrencilere, turizm ve konaklama sektöründe çalışmalarında gerekli olan genel işletme becerileri, liderlik ve yönetim yetenekleri, müşteri hizmetleri, muhasebe, finans ve pazarlama konularında bilgi ve beceriler öğretilir. Ayrıca, öğrencilere işletmelerin yönetimi, organizasyon yapısı, stratejik planlama ve operasyonel yönetim gibi konuları öğretmek üzere genel işletme dersleri de verilir.

Otel Yöneticiliği bölümünden mezun olanlar, otel, restoran, tatil köyü, turizm şirketleri gibi konaklama ve yiyecek-içecek işletmelerinde, müşteri hizmetleri, resepsiyon, satış-pazarlama, etkinlik yönetimi, operasyonel yönetim, insan kaynakları, finans ve muhasebe gibi birçok alanda iş imkanı bulabilirler. Ayrıca, seyahat acenteleri, tur operatörleri ve etkinlik organizasyon şirketleri gibi turizm sektöründeki diğer işletmelerde de çalışma fırsatları mevcuttur.