Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, elektronik mühendisliği ve haberleşme teknolojileri alanlarını birleştirerek öğrencilere geniş bir bilgi ve beceri yelpazesi sunar. Bu programda, öğrenciler elektronik devreler, haberleşme sistemleri, mikrodalga teknolojisi, iletişim ağları ve kablosuz iletişim gibi konuları derinlemesine incelerler. Elektronik ve haberleşme mühendisliği mezunları, telekomünikasyon şirketleri, iletişim sektörü, savunma sanayii, araştırma ve geliştirme kuruluşları gibi birçok alanda çalışma imkanına sahiptirler.

Mezunlar, haberleşme sistemlerinin tasarımı, yönetimi ve optimizasyonu,veri iletimi, ağ güvenliği, kablosuz iletişim ve telekomünikasyon altyapıları gibi konularda uzmanlaşabilirler. Ayrıca, optik haberleşme, mobil iletişim, uydu iletişimi gibi ileri teknolojilerin geliştirilmesi ve uygulanması konularında da çalışma fırsatları bulunmaktadır.