Biyomedikal Mühendisliği Ve Biyoenformatik Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Biyomedikal Mühendisliği ve Biyoenformatik Yüksek Lisans Programı, biyomedikal mühendislik ve biyoenformatik disiplinlerini birleştirerek sağlık hizmetlerinde bilgi teknolojilerinin kullanımını araştıran bir programdır. Bu programda, tıbbi görüntüleme sistemleri, biyomedikal veri analizi, tıbbi veri tabanları, sağlık bilgi sistemleri, biyoenformatik yöntemler ve biyomedikal görüntü işleme gibi konular üzerinde çalışılır.

Öğrencilere, tıbbi veri analizi yöntemleri, biyoenformatik araçları, sağlık hizmetlerinde veri yönetimi ve bilgi teknolojilerinin kullanımı konusunda beceriler kazandırılır. Mezunlar, sağlık hizmetlerinin dijital dönüşümü, sağlık veri analizi, tıbbi görüntü işleme ve teşhis, sağlık bilgi sistemleri yönetimi gibi alanlarda çalışabilir, sağlık kuruluşlarında veya araştırma merkezlerinde görev alabilir veya sağlık teknolojileri şirketlerinde danışmanlık yapabilirler.