Elektronik Haberleşme Mühendisliği Yüksek Lisansı

Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği, Haberleşme Yüksek Lisans Programı, öğrencilere haberleşme teknolojileri ve sistemleri üzerine derinlemesine bilgi ve beceriler sunan bir programdır. Bu programda, öğrenciler haberleşme sistemleri, haberleşme protokolleri, veri iletimi, ağ yönetimi, kablosuz iletişim ve haberleşme ağlarının güvenliği gibi konuları incelerler.

Elektronik ve haberleşme mühendisliği, haberleşme yüksek lisans mezunları, telekomünikasyon şirketleri, iletişim sektörü, araştırma ve geliştirme kuruluşları, savunma sanayii ve akademik kurumlar gibi çeşitli alanlarda çalışabilirler. Mezunlar, haberleşme sistemlerinin tasarımı, analizi ve optimizasyonu konularında uzmanlaşabilirler. Ayrıca, kablosuz iletişim teknolojileri, veri ağları, ağ güvenliği ve iletişim ağları performans analizi gibi ileri düzey konular üzerinde çalışma fırsatlarına sahiptirler.