Enerji Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Enerji Mühendisliği bölümü, enerji kaynaklarının, enerji üretim sistemlerinin, enerji iletim hatlarının, enerji depolama sistemlerinin, enerji verimliliğinin ve enerji yönetiminin incelenmesi ve geliştirilmesine odaklanan bir mühendislik dalıdır.Bu bölümde eğitim alan öğrenciler, enerji üretim tesisleri, yenilenebilir enerji kaynakları, akıllı şebekeler, enerji tasarrufu ve verimliliği, enerji yönetimi ve enerji maliyet analizi konularında uzmanlaşırlar.

Mezunlar, kamu veya özel sektörde enerji sektöründe çalışabilirler. Örneğin, enerji şirketleri, enerji üretim tesisleri, enerji yönetimi danışmanlık firmaları, devlet kurumları ve enerji maliyetleri konusunda uzmanlaşmış firmalar gibi alanlarda iş bulabilirler.