Enerji Mühendisliği İletişim Ve Teknolojileri Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Enerji Mühendisliği İletişim ve Teknolojileri Yüksek Lisans Programı, enerji sektöründe iletişim teknolojileri ve dijital çözümler üzerine odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, enerji iletişim ağları, akıllı şebekeler, enerji veri analitiği, telekomünikasyon, siber güvenlik ve enerji teknolojileri arasındaki etkileşim gibi konuları incelerler.

Mezunlar, enerji şirketlerinde, telekomünikasyon şirketlerinde, enerji iletişim altyapısı sağlayıcılarında veya teknoloji şirketlerinde çalışabilirler. Akıllı şebekelerin tasarımı ve yönetimi konusunda uzmanlaşabilir, enerji veri analitiği ve büyük veri yönetimi yapabilir, siber güvenlik önlemleri geliştirebilir ve enerji teknolojilerinin iletişim altyapısıyla entegrasyonunu sağlayabilirler.