Biyoteknoloji Ve Moleküler Biyoloji Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Yüksek Lisans Programı, biyoteknoloji ve moleküler biyoloji alanlarının birleştiği bir programdır. Bu programda, öğrenciler moleküler biyoloji tekniklerini kullanarak biyoteknoloji uygulamalarını öğrenirler.

Genetik materyal analizi, DNA manipülasyonu, protein üretimi, biyoteknolojik ürünlerin geliştirilmesi gibi konular üzerinde çalışılır. Ayrıca, biyoteknoloji ve moleküler biyoloji araştırmalarının güncel gelişmeleri takip edilerek öğrencilere araştırma becerileri kazandırılır. Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji mezunları, biyoteknoloji firmaları, araştırma merkezleri, üniversiteler ve sağlık sektöründe çalışma imkanı bulabilirler.