Engelli Çalışmaları Yl. Prg. Nedir / Ne İş Yapar ?

Engelli Çalışmaları Yüksek Lisans Programı, engelli bireylerin hakları, toplumsal katılımı, eşitlik ve engelli politikaları üzerine odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, engellilik kuramları, engelli hakları, engelli politikaları, engelli istihdamı, engelli eğitimi ve toplumsal entegrasyon gibi konuları incelerler.

Mezunlar, engelli çalışmaları birimlerinde, kamu kurumlarında, sivil toplum kuruluşlarında veya engellilik alanında faaliyet gösteren kurumlarda çalışabilirler. Engelli politikalarının oluşturulmasına katkı sağlayabilir, engelli bireylerin toplumsal katılımını destekleyen projeler geliştirebilir ve engelli eğitimi ve istihdamı konusunda çalışmalar yapabilirler.