Enerji Ve Etkin Yapılar Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Enerji ve Etkin Yapılar Yüksek Lisans Programı, yapıların enerji verimliliği, sürdürülebilirlik ve çevresel etkileri üzerine odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, enerji etkin yapı tasarımı, enerji verimliliği teknolojileri, yeşil binalar, yenilenebilir enerji entegrasyonu ve enerji yönetimi gibi konuları incelerler.

Mezunlar, mühendislik firmalarında, mimarlık firmalarında, enerji danışmanlık şirketlerinde veya inşaat şirketlerinde çalışabilirler. Enerji etkin yapıların tasarımını yapabilir, enerji verimliliği stratejileri uygulayabilir, yeşil bina sertifikasyonlarına yönelik çalışmalar yapabilir ve enerji yönetimi projelerinde yer alabilirler.