Eğitim Felsefi Sosyal Ve Tarihi Temelleri Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Eğitim Felsefi, Sosyal ve Tarihi Temelleri Yüksek Lisans Programı ise eğitim felsefesi, sosyoloji ve tarih alanlarını içeren bir disiplinlerarası programdır. Bu program, eğitim sistemlerinin sosyal ve tarihi bağlamlarını incelemeyi amaçlar. Öğrenciler, eğitimin toplumsal, kültürel ve tarihsel boyutlarını analiz eder, eğitim politikalarının ve pratiklerinin sosyal ve tarihsel etkilerini değerlendirir.

Mezunlar, eğitim sistemlerinin sosyal ve tarihsel arka planına ilişkin araştırmalar yapabilir, eğitim politikalarının ve uygulamalarının toplumsal etkilerini değerlendirebilir, eğitim tarihçiliği çalışmalarına katkıda bulunabilir veya eğitim politikaları ve programlarının geliştirilmesinde rol alabilirler. Ayrıca, eğitim tarihi ve toplumsal değişim arasındaki ilişkiyi anlamak için akademik çalışmalarda yer alabilirler.