Fars Dili Ve Edebiyatı Yl. Prg. Nedir ?

Fars Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı, Farsça dilini ve İran edebiyatını derinlemesine inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, Farsça dilbilgisi, edebi metinlerin analizi, İran edebiyatının tarihî ve kültürel bağlamı gibi konuları incelerler.

Mezunlar, akademik kurumlarda öğretim görevlisi veya araştırmacı olarak çalışabilir, çeviri ve yayıncılık sektöründe görev alabilir veya kültür ve sanat projelerinde yer alabilirler. Farsça dilinde çeviri yapabilir, İran edebiyatı üzerine araştırmalar yapabilir, edebi metinlerin analizini gerçekleştirebilir ve İran kültürü ve edebiyatı hakkında bilgi ve anlayışı yayabilirler.