Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Önlisans Programı Nedir

Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Önlisans Programı, engellilere yönelik bakım ve rehabilitasyon tekniklerini öğreten bir programdır. Bu program, öğrencilere engelli bireylerin günlük yaşam aktiviteleri, fiziksel rehabilitasyon, iletişim becerileri, sosyal hizmetler ve psikolojik destek gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, rehabilitasyon merkezlerinde, özel eğitim kurumlarında, sağlık kuruluşlarında veya sosyal hizmet kurumlarında çalışabilirler. Engelli bireylerin günlük yaşam aktivitelerini destekleyebilir, fiziksel rehabilitasyon programları uygulayabilir, iletişim becerilerini geliştirebilir ve sosyal hizmetler sunabilirler. Ayrıca, engelli bireylerin psikolojik ihtiyaçlarını değerlendirebilir ve gerektiğinde psikolojik destek sağlayabilirler.