Medya ve İletişim Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Medya ve İletişim Önlisans Programı, öğrencilere medya sektörüyle ilgili temel bilgi ve becerileri kazandıran bir eğitim programıdır. Program, öğrencilere medya kurumlarında çalışma, gazetecilik, radyo ve televizyon programcılığı, medya yönetimi gibi konularda temel yetkinlikleri kazandırmayı hedefler.

Medya ve iletişim mezunları, gazeteci, televizyon programcısı, radyo sunucusu, medya yöneticisi, medya araştırmacısı, sosyal medya yöneticisi gibi pozisyonlarda çalışabilirler. Ayrıca medya kuruluşları, yayınevleri, reklam ajansları, iletişim departmanları gibi birçok alanda iş imkanı bulunmaktadır.