Yapı Ressamlığı Önlisans Programı Nedir Ne İş Yapar

Yapı Ressamlığı Önlisans Programı, mimari çizimler, teknik çizimler, yapı ayrıntıları, mimari proje sunumları, otomatik çizim ve 3D modelleme gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere mimari çizim tekniklerini, teknik çizim standartlarını, 3D modelleme ve otomatik çizim programlarını kullanmayı öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, mimarlık ve inşaat firmalarında, proje ofislerinde, tasarım stüdyolarında veya gayrimenkul şirketlerinde çalışabilirler. Mimarlık projelerinde çizim ve modelleme yapabilir, teknik çizimler ve ayrıntılar hazırlayabilir, mimari sunumlar ve görselleştirmeler gerçekleştirebilirler. Ayrıca, otomatik çizim programları ve 3D modelleme araçları kullanarak projelerin tasarım süreçlerine katkıda bulunabilir, mimari proje dokümantasyonunu sağlayabilir ve projelerin görsel sunumlarını yapabilirler.