Ergoterapi Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Ergoterapi, insanların günlük yaşamlarındaki aktivitelerini daha iyi bir şekilde gerçekleştirmeleri için gerekli olan becerileri kazandırmayı amaçlayan bir sağlık alanıdır. Ergoterapi Bölümü ise öğrencilere ergoterapi bilimini, kuramlarını ve uygulamalarını öğretir.Ergoterapi uzmanları, kişilerin günlük yaşamlarındaki aktivitelerini etkileyen bir yaralanma, hastalık veya engellilik durumunda, onların bağımsızlıklarını yeniden kazanmalarına veya devam ettirmelerine yardımcı olur.

Ergoterapistler, hastaların fiziksel ve zihinsel ihtiyaçlarını değerlendirirler ve buna göre uygun tedavi planları hazırlarlar. Bu tedavi planları, kişinin günlük aktivitelerine, mesleki becerilerine, sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarına göre şekillenir.Ergoterapi Bölümü mezunları, sağlık kuruluşlarında, rehabilitasyon merkezlerinde, özel kliniklerde ve okullarda çalışabilirler. Ayrıca kendi özel muayenehanelerini açarak da mesleklerini icra edebilirler.