Otomotiv Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Otomotiv mühendisliği, otomotiv sektörüne yönelik araç, parça ve sistemleri tasarlayan, geliştiren, üreten, işleten ve yöneten mühendislerin yetiştirildiği bir mühendislik dalıdır. Otomotiv mühendisliği, otomobil, motosiklet, ticari araçlar ve diğer motorlu araçlar gibi taşıt araçlarının tasarımı, üretimi ve bakımı konularında çalışır.

Otomotiv mühendisleri, araç ve parça tasarımı, mekanik sistemlerin modellenmesi ve analizi, malzeme seçimi, test ve doğrulama, kalite kontrol ve üretim yönetimi gibi birçok konuda çalışabilirler. Ayrıca, otomotiv sektöründe satış, pazarlama ve satış sonrası hizmetler gibi farklı iş alanlarında da çalışabilirler.

Otomotiv mühendisliği, otomobil üreticileri, parça ve sistem üreticileri, motor sporları ekipleri, savunma sanayii, havacılık endüstrisi ve diğer birçok sektörde iş imkanları sunar. Aynı zamanda, araştırma ve geliştirme, danışmanlık, eğitim, test ve sertifikasyon gibi alanlarda da çalışma fırsatları bulunmaktadır.