Erken Çocuklukta Özel Eğitim Yüksek Lisans Programı Nedir

Erken Çocuklukta Özel Eğitim Yüksek Lisans Programı, erken çocukluk döneminde özel gereksinimli çocukların eğitimi, desteklenmesi ve gelişimlerinin izlenmesi üzerine odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, erken çocukluk döneminde özel eğitim yaklaşımları, değerlendirme yöntemleri, bireyselleştirilmiş eğitim programları, aile destek hizmetleri ve erken müdahale stratejileri gibi konuları incelerler.

Mezunlar, özel eğitim kurumlarında, erken müdahale merkezlerinde, özel gereksinimli çocukların eğitimine yönelik kurum ve kuruluşlarda veya devlet kurumlarında çalışabilirler. Özel gereksinimli çocuklara yönelik bireyselleştirilmiş eğitim programları oluşturabilir, ailelere danışmanlık hizmeti verebilir, erken müdahale stratejileri geliştirebilir ve özel eğitim politikalarının oluşturulmasına katkıda bulunabilirler.