Gelişimsel Yetersizlikleri Olan Çocukların Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Gelişimsel Yetersizlikleri Olan Çocukların Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı, çeşitli gelişimsel yetersizlikleri olan çocukların eğitimi ve desteklenmesine odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, özel eğitim yöntemleri, öğretim stratejileri, değerlendirme araçları ve bireyselleştirilmiş öğretim planları gibi konuları incelerler.

Mezunlar, özel eğitim okullarında, özel gereksinimli öğrencilerin bulunduğu sınıflarda veya özel eğitim desteği sunulan genel eğitim okullarında çalışabilirler. Öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını belirleyebilir, bireyselleştirilmiş öğretim programları geliştirebilir, eğitim materyalleri ve kaynakları hazırlayabilir veya özel eğitim politika ve uygulamalarını değerlendirebilirler. Ayrıca, özel eğitim alanında araştırmalar yapabilir veya öğretmen eğitimi programlarında görev alabilirler.