Farmakoloji Ve Toksikoloji Yl. Prg. Nedir ?

Farmakoloji ve Toksikoloji Yüksek Lisans Programı, ilaçların etkilerini ve toksik etkilerini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, ilaçların farmakodinamiği, farmakokinetiği, ilaç etkileşimleri, ilaç toksikolojisi, ilaç güvenliği ve ilaç metabolizması gibi konuları incelerler.

Mezunlar, ilaç firmalarında, araştırma merkezlerinde, sağlık kurumlarında veya akademik kurumlarda çalışabilirler. İlaçların etkilerini ve toksik etkilerini araştırabilir, ilaç güvenliği ve ilaç metabolizması üzerine çalışmalar yapabilir, toksikolojik değerlendirmeler yapabilir ve ilaç kullanımı konusunda danışmanlık verebilirler.