Ermeni Dili Ve Kültürü Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Ermeni Dili ve Kültürü bölümü, Ermenice dilinde okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerini geliştirirken, öğrencilere Ermeni tarih ve kültürü hakkında bilgi veren bir lisans programıdır. Bu programda öğrenciler, Ermeni edebiyatı, müziği, sanatı, dini, tarihi ve toplumsal yapısı hakkında geniş bir anlayışa sahip olurlar.

Ermeni Dili ve Kültürü bölümünden mezun olanlar, öğretmenlik yapabilecekleri gibi, uluslararası iş dünyasında, turizm sektöründe, yabancı dil hizmetleri sunan kuruluşlarda, kültür kuruluşlarında, araştırma merkezlerinde ve yabancı dil gerektiren diğer alanlarda çalışabilirler. Ayrıca, bu program mezunları, Ermeni dili ve kültürü hakkında bilgi sahibi olduklarından, kültürler arası anlayışı artırma konusunda da aktif bir rol oynayabilirler.