Gemi Ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Nedir?

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümü, gemi inşaatı, denizcilik ve deniz taşımacılığı ile ilgili konularda eğitim veren bir lisans programıdır. Bu programın amacı, öğrencilere gemi ve deniz teknolojileri hakkında kapsamlı bir eğitim sunarak, denizcilik sektöründe çalışmaları için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmaktır.Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümü mezunları, gemi inşaatı, denizcilik, gemi işletme ve bakımı, deniz taşımacılığı, liman yönetimi, deniz çevre mühendisliği gibi alanlarda çalışabilirler.

Mezunlar, gemi inşaatı şirketleri, deniz taşımacılığı şirketleri, liman işletmeleri, denizcilik lojistik şirketleri, gemi bakım ve onarım şirketleri, sınıflandırma kuruluşları ve araştırma kurumları gibi yerlerde çalışabilirler.Bu programdaki öğrenciler, gemi ve deniz teknolojileri konusunda geniş kapsamlı bir eğitim alırlar. Öğrenciler, gemi inşaatı, gemi makineleri, gemi tasarımı, gemi performansı, deniz çevre mühendisliği, denizcilik ekonomisi ve yönetimi gibi konulara odaklanırlar. Ayrıca, öğrenciler, gemi mühendisliğinde kullanılan yazılımların kullanımı ve deneyimsel öğrenim gibi uygulamalı çalışmalarda da yer alırlar.

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümü mezunları, gemi inşaatı, denizcilik, gemi işletme ve bakımı, deniz taşımacılığı, liman yönetimi, deniz çevre mühendisliği gibi alanlarda çalışarak, sektörde gerekli bilgi ve becerilerini kullanırlar. Mezunlar, gemi inşaatı projelerinde, gemi tasarımında, gemi performansı ve yakıt verimliliği analizlerinde, liman planlamasında, deniz çevresi yönetimi projelerinde ve denizcilik lojistik yönetimi gibi konularda görev alabilirler.