Çin Dili Ve Edebiyatı Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü, Çince dilini öğrenmek ve Çin kültürü hakkında bilgi sahibi olmak isteyen öğrencilerin tercih ettiği bir lisans programıdır. Bu bölümde öğrencilere, Çin tarihi, edebiyatı, dili, sanatı, felsefesi, siyaseti ve toplumu hakkında eğitim verilir. Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde öğrenciler, Çince öğrenerek okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini geliştirirler. Ayrıca, öğrencilere, Çin edebiyatının tarihine ve eserlerine ilişkin geniş bir perspektif kazandırmak için değişik dönemlere ait edebi eserlerin analizleri yapılır.

Çalışma Alanları

Bu bölümde verilen eğitim sayesinde, öğrenciler Çin kültürüne hakim olurlar ve Çinceyi, farklı mesleklerde kullanarak mesleklerinde avantaj sağlayabilirler. Çin Dili ve Edebiyatı mezunları, Çin'de veya Türkiye'de, öğretmen, çevirmen, turizm danışmanı, ticaret uzmanı, kültür elçisi, akademisyen gibi birçok farklı pozisyonda çalışabilirler. Ayrıca, diplomatik ilişkiler, ticaret ve turizm sektörleri için de önemli bir kaynak olabilirler.