Tüm Sertifika Programları

Fahri Trafik Müfettişliği: Değişen Yeni Şartlar

Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklikler

1. Eğitim Programları ve Katılım Şartları

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemelerle, Fahri Trafik Müfettişliği görevine seçilen kişilerin belirli bir eğitim programına tabi tutulması zorunlu hale getirilmiştir. Bu eğitim programları, müfettişlerin görevlerini daha etkin bir şekilde yerine getirmelerini sağlamak amacıyla yılda en az iki defa düzenlenecektir. Eğitim ve değerlendirme toplantıları yüz yüze veya uzaktan eğitim yöntemiyle yapılabilecek. Uzaktan eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olanlar eğitime katılmış sayılacaktır. Eğitim programlarına katılmayan müfettişlere müfettişlik kimliği verilmeyecek ve tutanak düzenleme yetkileri askıya alınacaktır.

2. Tutanak Düzenleme Yetkileri

Fahri trafik müfettişlerinin hangi trafik kural ihlalleri hakkında tutanak düzenleyebileceği, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecektir. Bu, müfettişlerin keyfi cezalar yazmalarını önlemek ve daha düzenli bir trafik kontrolü sağlamak amacıyla yapılmıştır.

3. Yaş Sınırı ve Görev Sonlandırma

Yeni düzenlemelere göre, 70 yaşından gün alan kişiler fahri trafik müfettişi olamayacaktır. Ayrıca, bir yıl boyunca trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenlemeyen, günlük hayatın olağan akışı dışında tutanak düzenlediği tespit edilen veya eğitim ve değerlendirme toplantılarına üst üste iki kez katılmayan müfettişlerin görevleri sonlandırılacaktır. Bu karar, Emniyet Genel Müdürü’nün teklifi ve İçişleri Bakanı’nın onayı ile alınacaktır.

4. Kişisel Bilgilerin Gizliliği

Fahri trafik müfettişlerinin kişisel bilgileri, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince gizli tutulacaktır. İlgili kurumlar, bu bilgilerin üçüncü kişilerle paylaşılmaması için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. Bu düzenleme, müfettişlerin güvenliğini sağlamak ve görevlerini rahatça yapabilmelerini temin etmek amacıyla yapılmıştır.

Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde yapılan bu değişiklikler, trafikte güvenliği artırmak, müfettişlerin görevlerini daha bilinçli ve etkin bir şekilde yerine getirmelerini sağlamak amacıyla yapılmıştır. Eğitim ve değerlendirme programları ile müfettişlerin sürekli olarak bilgilendirilmesi ve gelişimleri desteklenirken, yaş sınırı ve görev sonlandırma kriterleri ile daha dinamik ve etkili bir denetim mekanizması oluşturulmuştur. Kişisel bilgilerin gizliliği ise müfettişlerin güvenliğini sağlamaya yönelik önemli bir adım olarak dikkat çekmektedir. Bu değişiklikler, trafikte düzenin sağlanması ve güvenliğin artırılması amacıyla büyük önem taşımaktadır.

İçişleri Bakanlığı Resmî Gazete Yönetmeliği

NE YAPIYOR ?

e-Devlet'te Sorgulanabilir ve Üniversitemiz Tarafından Düzenlenen Sertifikalar Kariyerinizde Sizi Öne Taşımaktadır. Üniversite Güvencesi ile İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!