Farsça Mütercim Ve Tercümanlık Bölümü Nedir / Ne İş Yapar

Farsça Mütercim ve Tercümanlık bölümü, öğrencilere Farsça dilinin dilbilgisini, yazılı ve sözlü anlatımını, edebiyatını ve kültürünü öğretir. Bu programda öğrenciler, Farsça'yı iyi bir şekilde anlamak ve konuşmak için dilbilgisi, kelime dağarcığı, dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerini geliştirirler.Farsça Mütercim ve Tercümanlık bölümü mezunları, özellikle İran, Afganistan ve Tacikistan gibi Farsça konuşulan ülkelerde veya bu ülkelerle iş yapan şirketlerde çalışabilirler. Mezunlar ayrıca diplomatik, hukuki veya ticari konularda tercümanlık yapabilirler. Bunların yanı sıra, gazetecilik, edebiyat ve turizm gibi alanlarda da çalışabilirler.