Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Organik Tarım İşletmeciliği bölümü, organik tarım ve gıda üretimi konusunda eğitim veren bir lisans programıdır. Bu bölümde öğrenciler organik tarım işletmeciliğinde kullanılan tarımsal yöntemleri, organik üretim süreçlerini, organik gıda işleme tekniklerini ve organik ürün pazarlamasını öğrenirler.Bu bölüm mezunları, organik tarım işletmelerinde yönetici, planlama ve üretim birimi sorumlusu, organik gıda işletmelerinde yönetici ve üretim sorumlusu, tarım ve gıda sektöründe danışman ve araştırmacı gibi birçok alanda çalışma imkanı bulabilirler. Ayrıca organik tarım ve gıda sektöründe faaliyet gösteren kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörde de çalışma imkanları mevcuttur.