Felsefe Grubu Öğretmenliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar

Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümü, felsefe alanında uzmanlaşmış öğretmenlerin yetiştirildiği bir lisans programıdır. Bu program, öğrencilere felsefe disiplininin temel kavramlarına, felsefi metotlara, tarihsel ve çağdaş felsefi akımlara, etik ve siyaset felsefesi, epistemoloji, ontoloji gibi konulara yoğunlaşır.Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümünden mezun olanlar, ilköğretim, ortaokul ve lise düzeyinde öğretmen olarak çalışabilirler. Ayrıca, özel öğretim kurumlarında, eğitim araştırmaları yapan kurumlarda veya üniversitelerde öğretim görevlisi olarak da çalışma imkanları bulunmaktadır.

Bu programdaki öğrenciler, felsefe alanındaki tartışmaları analiz edebilecek, eleştirel düşünme becerilerini geliştirebilecek ve öğretim materyalleri hazırlayabileceklerdir. Ayrıca, öğrenciler, öğrencilerin düşüncelerini yönlendirmede ve değerlendirmede etkili bir şekilde iletişim kurabilecekleri öğretim teknikleri hakkında bilgi sahibi olacaklardır.Özetle, Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümü, felsefe disiplininin kavramlarına hakim öğretmenlerin yetiştirilmesini amaçlar ve öğrencilere felsefi düşünme becerilerini öğretmekle birlikte öğrencilerin düşüncelerini yönlendirmede ve değerlendirmede etkili bir şekilde iletişim kurmayı da hedefler.