Sigortacılık Ve Sosyal Güvenlik Bölümü Nedir / Ne İş Yapar ?

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik bölümü, sigorta sektörü ve sosyal güvenlik sistemleri konularında eğitim veren bir bölümdür. Bu bölümde öğrenciler, sigorta ve sosyal güvenlik sistemleri ile ilgili yasal düzenlemeler, sigorta ürünleri ve hizmetleri, sigorta ve sosyal güvenlik risk yönetimi, finansal analiz, istatistik ve matematik konularında dersler alırlar.Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik mezunları, sigorta şirketleri, sosyal güvenlik kurumları, danışmanlık firmaları, bankalar ve diğer finansal kurumlar gibi birçok kurumda çalışabilirler.

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik mezunları, sigorta şirketlerinde sigorta ürünleri ve hizmetlerinin geliştirilmesinde, sigorta risklerinin yönetiminde, sigorta poliçelerinin fiyatlandırılmasında ve sosyal güvenlik sistemleri ile ilgili çalışmalarda görev alabilirler.Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik mezunları, sosyal güvenlik kurumlarında çalışarak, sosyal güvenlik sistemleri ile ilgili yasal düzenlemeleri yapabilir, sosyal güvenlik sistemleri ile ilgili araştırmalar yapabilirler.Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik mezunları, bankalarda çalışarak, kredi riski yönetimi ve finansal planlama gibi alanlarda görev alabilirler.

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik mezunları, finansal kurumlarda çalışarak, finansal risk analizi, kredi riski yönetimi ve finansal planlama gibi konularda danışmanlık hizmeti verebilirler.Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik mezunları, danışmanlık firmalarında çalışarak, sigorta ve sosyal güvenlik konularında danışmanlık hizmeti verebilirler.Sonuç olarak, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik bölümü mezunları, sigorta sektörü ve sosyal güvenlik sistemleri konularında çalışabilirler ve birçok farklı sektörde iş imkânı bulabilirler.