Finansal Raporlama Ve Denetim Yl. Prg. Nedir / Ne İş Yapar ?

Finansal Raporlama ve Denetim Yüksek Lisans Programı, finansal raporlama standartlarına uygun olarak finansal tabloların hazırlanması ve denetlenmesini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, finansal raporlama standartları, denetim süreçleri, iç kontrol sistemleri, mali analiz ve vergi konuları gibi alanlarda derinlemesine bilgi edinirler.

Mezunlar, muhasebe ve denetim firmalarında, şirketlerin mali departmanlarında, finansal danışmanlık firmalarında veya denetim otoritelerinde çalışabilirler. Finansal tabloların hazırlanması ve denetlenmesi konusunda uzmanlaşabilir, mali analiz yapabilir, iç kontrol sistemlerini değerlendirebilir ve mali raporlama süreçlerini yönetebilirler. Ayrıca, finansal raporlama standartlarının uygulanmasını sağlamak, finansal tabloların doğruluğunu denetlemek ve finansal skandalları önlemek gibi görevler üstlenebilirler.