Avrupa Birliği İlişkileri Yüksek Lisans Programı Nedir ?

Avrupa Birliği İlişkileri Yüksek Lisans Programı, Avrupa Birliği'nin dış ilişkilerini, uluslararası ilişkilerini ve AB'nin küresel aktör olarak rolünü inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere AB'nin uluslararası politika ve diplomatik ilişkilerini, AB'nin küresel güvenlik politikalarını, AB'nin genişleme sürecini ve AB'nin küresel ekonomik etkisini öğretir. Mezunlar, uluslararası kuruluşlarda, diplomatik misyonlarda ve uluslararası ilişkiler alanında çalışabilirler. Ayrıca, ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarında AB politikalarının analizi ve değerlendirmesi konusunda uzmanlaşabilirler.