Fiziki Coğrafya Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar ?

Fiziki Coğrafya Yüksek Lisans Programı, doğal çevrenin fiziksel özelliklerini ve süreçlerini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, topoğrafya, iklim, hidroloji, jeomorfoloji, atmosfer bilimi gibi konuları daha derinlemesine araştırırlar.

Mezunlar, akademik kurumlarda araştırmacı veya öğretim üyesi olarak çalışabilirler. Doğal çevrenin fiziksel özelliklerini inceleyebilir, iklim değişikliği etkilerini analiz edebilir, su kaynaklarını yönetebilir, jeolojik ve topografik haritalar hazırlayabilir ve coğrafi bilgi sistemlerini kullanarak veri analizi yapabilirler. Ayrıca, çevre danışmanlık firmalarında, kamu kurumlarında veya doğal kaynak yönetimi şirketlerinde çalışma fırsatları da bulunabilir.