Bağımlılık Danışmanlığı Ve Rehabilitasyon Yl. Prg. Nedir?

Bağımlılık Danışmanlığı ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı, bağımlılıkla ilgili sorunları anlamak, değerlendirmek ve tedavi etmek için gerekli becerileri sağlayan bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere bağımlılık süreci, bağımlılık türleri, değerlendirme yöntemleri, terapi ve rehabilitasyon teknikleri gibi konuları kapsar. Mezunlar, bağımlılık danışmanlığı merkezlerinde çalışabilir, bağımlılıkla ilgili destek ve tedavi sağlayabilir, toplumda farkındalık oluşturabilir ve bağımlılıkla mücadele eden bireylere rehberlik edebilirler.