Fotoğraf Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar

Fotoğraf Yüksek Lisans Programı, görsel sanatlar alanında fotoğrafçılığı ileri düzeyde araştırmayı ve pratiğini yapmayı amaçlayan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, fotoğraf teknikleri, kompozisyon, ışık kullanımı, dijital görüntü işleme, fotoğraf tarihi ve eleştirel düşünce gibi konuları daha derinlemesine incelerler.

Mezunlar, serbest fotoğrafçı olarak çalışabilirler ve fotoğraf projeleri üretebilirler. Reklam ajansları, yayınevleri, dergiler, galeriler ve sanat kurumlarında fotoğrafçı olarak görev alabilirler. Ayrıca, öğretim kurumlarında fotoğraf dersleri verebilir, küratörlük yapabilir veya fotoğraf editörlüğü gibi görevler üstlenebilirler. Fotoğraf alanında araştırma yaparak sergiler düzenleyebilir veya sanatçı olarak kendilerini geliştirebilirler.