Finans Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Finans Yüksek Lisans Programı, finans alanında derinlemesine bilgi ve beceri sağlayan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, finansal yönetim, yatırım analizi, risk yönetimi, finansal piyasalar, kurumsal finansman ve finansal strateji gibi konuları incelerler.

Mezunlar, finans sektöründe yatırım bankalarında, finansal danışmanlık firmalarında, sigorta şirketlerinde, varlık yönetimi şirketlerinde veya şirketlerin finans departmanlarında çalışabilirler. Finansal analiz yapabilir, yatırım projeleri değerlendirebilir, risk yönetimi stratejileri oluşturabilir veya finansal kararlar alabilirler. Ayrıca, finansal piyasaları takip edebilir, portföy yönetimi yapabilir, şirketlerin finansal performansını değerlendirebilir ve finansal stratejiler geliştirebilirler.