Endüstriyel Eczacılık Yl. Prg. Nedir ? Ne İş Yapar ?

Endüstriyel Eczacılık Yüksek Lisans Programı, ilaç endüstrisinde üretim, kalite kontrol, Ar-Ge, tıbbi cihazlar ve biyoteknoloji gibi alanlarda çalışmak için öğrencilere gereken bilgi ve becerileri sağlamayı amaçlayan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, ilaç formülasyonları, ilaç üretim teknikleri, kalite kontrol yöntemleri, ilaç güvenliği ve regülasyonları gibi konuları incelerler.

Mezunlar, ilaç üretimi yapan şirketlerde, biyoteknoloji firmalarında, ilaç araştırma laboratuvarlarında veya ilaç regülasyonu ve güvenliğiyle ilgili kurumlarda çalışabilirler. İlaç üretimi süreçlerini yönetebilir, kalite kontrol analizleri gerçekleştirebilir, yeni ilaç formülasyonları geliştirebilir veya regülasyon ve uyumluluk konularında danışmanlık yapabilirler.