Genetik Ve Biyomühendislik Yl. Prg. Nedir / Ne İş Yapar ?

Genetik ve Biyomühendislik Yüksek Lisans Programı, genetik bilimi ve mühendislik prensiplerini birleştiren bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere genetik araştırmaları yapma, genetik mühendislik tekniklerini kullanma, biyomoleküler yapıları analiz etme ve biyoteknoloji alanında uygulamalar geliştirme becerilerini kazandırır.

Genetik ve Biyomühendislik yüksek lisans programı mezunları, genellikle biyoteknoloji şirketlerinde, ilaç ve sağlık sektöründe, tarım endüstrisinde veya araştırma kurumlarında çalışma fırsatı bulurlar. Mezunlar, genetik araştırmalar yapabilir, genetik hastalıkların teşhis ve tedavisine katkıda bulunabilir, biyoteknolojik ürünler geliştirebilir ve genetik mühendislik projelerinde yer alabilirler. Ayrıca, akademik kariyer seçenekleri de bulunmaktadır ve doktora derecesi için temel bir adım olabilir.