Atom Ve Molekül Fiziği Yl. Prg Nedir / Ne İş Yapar ?

Atom ve Molekül Fiziği Yüksek Lisans Programı, atomlar ve moleküllerin yapısını, davranışını ve etkileşimlerini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere kuantum mekaniği, atom ve molekül teorisi, spektroskopi ve fiziksel kimya gibi konuları derinlemesine öğretir. Mezunlar, araştırma laboratuvarlarında çalışabilir, enerji sektöründe, malzeme bilimi alanında ve ilaç endüstrisinde görev alabilir. Ayrıca, üniversitelerde akademik kariyer yapma veya eğitim kurumlarında öğretim görevlisi olarak çalışma imkanı da bulunmaktadır.