Göğüs Cerrahisi (Pulmoner Fizyoterapi) Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Göğüs Cerrahisi (Pulmoner Fizyoterapi) Yüksek Lisans Programı, solunum sistemi sağlığına odaklanan ve göğüs cerrahisi rehabilitasyonu konusunda uzmanlaşmak isteyen fizyoterapistlere yönelik bir yüksek lisans programıdır. Bu program, solunum sistemi hastalıkları ve göğüs cerrahisi sonrası rehabilitasyonunun değerlendirilmesi, tedavisi ve yönetimi konularında kapsamlı bir eğitim sunar.

Öğrencilere solunum fizyoterapisi teknikleri, solunum egzersizleri, solunum cihazları ve göğüs fizyoterapisi uygulamaları gibi konuları içeren teorik ve pratik bilgiler verilir. Program mezunları, solunum fonksiyonlarını değerlendirme, solunum güçlendirme egzersizleri tasarlama, solunum cihazları kullanımını yönlendirme ve göğüs cerrahisi sonrası rehabilitasyon sağlama gibi görevleri yerine getirebilirler. Çalışma alanları arasında hastaneler, rehabilitasyon merkezleri, akademik kurumlar ve özel klinikler bulunmaktadır.