Gayrimenkul Geliştirme, Kentsel Dönüşüm Ve Planlama Yl. Prg. Nedir ?

Gayrimenkul Geliştirme, Kentsel Dönüşüm ve Planlama Yüksek Lisans Programı, gayrimenkul sektöründe kentsel dönüşüm, planlama ve projelerin sürdürülebilirliği konularında uzmanlaşmayı hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, kentsel dönüşüm projelerinin yasal ve planlama süreçlerini, arazi kullanımı ve planlama tekniklerini, maliyet analizlerini, sosyal etkileri ve çevresel sürdürülebilirlik konularını incelerler.

Mezunlar, belediyelerde, gayrimenkul geliştirme şirketlerinde, planlama ofislerinde veya danışmanlık firmalarında çalışabilirler. Kentsel dönüşüm projelerinin planlama ve uygulama süreçlerinde yer alabilir, arazi kullanımı ve planlama konularında uzmanlaşabilir, maliyet analizleri yapabilir ve sosyal etkileri değerlendirebilirler. Ayrıca, sürdürülebilir kentleşme konularında araştırmalar yapabilir, kentsel politikaları ve planlamayı geliştirebilir ve sürdürülebilir kentsel projelerin tasarımında rol alabilirler.