Eskiçağ Dilleri Yüksek Lisans Programı

Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Yüksek Lisans Programı, antik dönemlerde kullanılan dilleri ve bu dillerin kültürel arka planını inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, antik dönem dilleri (örneğin Latin, Yunanca, Sümerce, Mısırca), dilbilimi, metinlerin çevirisi, kültürel araştırmalar ve antik tarih gibi konuları incelerler.

Mezunlar, üniversitelerde akademik kariyer yapabilir, arkeoloji ve tarih alanlarında çalışabilir, kültür mirası kurumlarında görev alabilir veya antik döneme yönelik araştırma projelerinde yer alabilirler. Antik dönem dilleri üzerine araştırmalar yapabilir, antik metinlerin çevirilerini yapabilir, kültürel araştırmalar ve analizler yapabilir ve antik döneme ilişkin arkeolojik kazılarda çalışabilirler.