Hacker Temalı Yabancı Film ve Diziler

Hacker temalı yabancı filmler ve diziler, siber güvenlik, internet suçları ve bilgisayar dünyasına dair heyecan verici hikayeler sunar.

• Filmler

WarGames (1983)

Bir genç, yanlışlıkla Amerikan savunma ağına sızar ve nükleer savaşın eşiğine getirir.

Hackers (1995)

Genç bir grup hacker, kendi aralarında ve kötü bir hacker ile olan mücadelelerini konu alır.

The Matrix (1999)

Gerçeklik algısı, yapay zeka ve sanal gerçeklik üzerine derinlemesine bir bakış.

Swordfish (2001)

Bir hacker, terörist bir planı engellemek için devreye girer.

The Girl with the Dragon Tattoo (2009, 2011)

Bir gazeteci ve hacker birlikte bir gizemi çözmek için çalışır.

Blackhat (2015)

Siber suçlarla mücadele konulu aksiyon filmi.

Who Am I No System is Safe (2014)

Genç bir hacker grubunun hikayesini anlatır.

Snowden (2016)

Edward Snowden'ın NSA belgelerini sızdırmasını konu alır.

• Diziler

Mr. Robot (2015-2019)

Bir siber güvenlik mühendisi/hacker'ın büyük şirketlere karşı olan mücadelesini konu alır.

Silicon Valley (2014-2019)

Teknoloji dünyasında girişimcilik ve etik savaşlarını ele alır, bazen hacker temalarına değinir.

Darknet (2013-2014)

İnternetin karanlık tarafını ve bu alandaki gizemleri anlatan kısa hikayeler.

Halt and Catch Fire (2014-2017)

1980'lerin bilgisayar devrimini anlatır.

Hackerville (2018)

Romanya'daki bir siber suç dalgasını araştıran bir dedektifin hikayesini anlatır.
Bu filmler ve diziler, teknoloji ve siber dünya ile ilgili hikayeleriyle izleyicileri cezbeder. Fakat her zaman gerçek hayatta hackerların ne yaptığına ya da teknolojinin nasıl çalıştığına dair kesin bilgiler vermezler. Eğlenceli ve heyecan verici bir izleme deneyimi için bu yapıtlar idealdir.