Hava Trafik Kontrol Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Hava Trafik Kontrol Yüksek Lisans Programı, hava trafiği yönetimi konusunda uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yönelik bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere hava trafik yönetimi sistemleri, hava trafik kontrol prosedürleri, hava araçlarının takibi ve yönlendirilmesi, hava trafik güvenliği, hava trafik kontrol operasyonları ve hava trafik kontrol simülasyonu gibi konularda derinlemesine bir eğitim sağlar.

Program, öğrencileri hava trafik kontrol merkezlerinde hava trafik yönetimi operasyonlarını planlama, yönetme ve denetleme konularında yetiştirir. Mezunlar, sivil havacılık otoritelerinde, hava trafik kontrol merkezlerinde, havalimanlarında veya havayolu şirketlerinde hava trafik kontrolörü, hava trafik kontrol uzmanı, hava trafik kontrol yöneticisi veya hava trafik kontrol eğitmeni gibi çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler. Ayrıca, hava trafik yönetimi teknolojilerinin geliştirilmesine katkıda bulunabilir, hava trafik kontrol operasyonlarının iyileştirilmesi için projeler yürütebilir ve eğitim programları geliştirebilirler.