Biyoistatistik Ve Tıbbi Bilişim Yüksek Lisans Programı

Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Yüksek Lisans Programı, biyomedikal araştırmalar ve sağlık verilerinin istatistiksel analizi konularında uzmanlık kazandıran bir programdır. Bu programda, öğrencilere sağlık verilerinin toplanması, depolanması, yönetilmesi ve analiz edilmesi için bilgisayar tabanlı yöntemlerin kullanımı öğretilir.

Biyoistatistik ve tıbbi bilişim teknikleriyle, sağlık verilerinin istatistiksel analizleri gerçekleştirilir ve sonuçlar yorumlanır. Mezunlar, sağlık sektöründe, araştırma merkezlerinde, hastanelerde, ilaç endüstrisinde veya sağlık bilgi sistemleri şirketlerinde çalışabilirler. Biyoistatistik analizleri yapabilir, epidemiyolojik çalışmalara katkıda bulunabilir, sağlık verilerinin yönetimi ve analizi süreçlerinde görev alabilir veya sağlık bilgi sistemlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarda yer alabilirler.