Endüstri Ürünleri Tasarımı Yl. Prg. Nedir / Çalışma Alanları

Endüstri Ürünleri Tasarımı Yüksek Lisans Programı, öğrencilere endüstriyel tasarım alanında uzmanlık kazandırmayı hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, ürün tasarımı süreci, tasarım araştırması, estetik değerlendirme, malzeme ve üretim teknolojileri, prototipleme ve kullanıcı odaklı tasarım gibi konuları incelerler.Mezunlar, tasarım stüdyolarında, üretici firmalarda, inovasyon merkezlerinde veya danışmanlık firmalarında çalışabilirler.

Yeni ürünlerin tasarım sürecini yönetebilir, estetik ve fonksiyonel açıdan çekici ürünler geliştirebilir ve kullanıcı deneyimi odaklı tasarım projelerine liderlik edebilirler. Ayrıca malzeme seçimi, prototipleme, üretilebilirlik analizi ve markalaşma gibi konulara da hakim olurlar.Bu lisansüstü programlar, ilgili alanlarda uzmanlaşmak ve kariyerlerinde ilerlemek isteyen öğrencilere daha fazla bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlar. Her bir program, öğrencilerin spesifik alanlarda derinlemesine bilgi edinmesini ve sektördeki talepleri karşılamasını sağlar.