Havacılık Elektrik Ve Elektroniği Bölümü Nedir ?

Havacılık Elektrik ve Elektroniği bölümü, havacılık endüstrisi için elektronik sistemlerin tasarımı, üretimi, bakımı ve onarımı konularında eğitim veren bir mühendislik bölümüdür. Bu bölümde öğrenciler, elektronik devrelerin tasarımı, elektronik cihazların üretimi, havacılık elektroniği ve elektrik sistemleri, elektronik cihazların test edilmesi, bakımı ve onarımı gibi konular hakkında eğitim alırlar.

Havacılık Elektrik ve Elektroniği mühendisliği mezunları, havacılık endüstrisi için elektronik sistemlerin tasarımı, üretimi, bakımı ve onarımı gibi birçok farklı alanda çalışabilirler. Mezunlar, uçaklarda kullanılan elektronik sistemlerin tasarımı, bakımı ve onarımı, uçaklardaki haberleşme ve navigasyon sistemleri, uçaklardaki radar sistemleri, uçuş kontrol sistemleri, uydu haberleşmesi ve benzeri konularda çalışabilirler.Ayrıca, Havacılık Elektrik ve Elektroniği mühendisleri, savunma sanayii gibi farklı sektörlerde de çalışabilirler. Mezunlar, elektronik sistemlerin tasarımı, üretimi, bakımı ve onarımı gibi konularda da çalışabilirler.

Özetle, Havacılık Elektrik ve Elektroniği bölümü, havacılık endüstrisi için elektronik sistemlerin tasarımı, üretimi, bakımı ve onarımı konularında eğitim veren bir mühendislik bölümüdür. Mezunlar, uçaklarda kullanılan elektronik sistemlerin tasarımı, bakımı ve onarımı, uçaklardaki haberleşme ve navigasyon sistemleri, uçaklardaki radar sistemleri, uçuş kontrol sistemleri, uydu haberleşmesi ve benzeri konularda çalışabilirler. Ayrıca, elektronik sistemlerin tasarımı, üretimi, bakımı ve onarımı gibi konularda da farklı sektörlerde iş bulabilirler.