Tarla Bitkileri Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Tarla Bitkileri bölümü, bitki yetiştiriciliği alanında uzmanlaşan bir mühendislik disiplinidir. Bu bölümde okuyan öğrenciler, çeşitli tarım bitkilerinin yetiştirilmesi, hastalık ve zararlıları ile mücadele, hasat, depolama ve pazarlama gibi konularda eğitim alırlar.Tarla bitkileri mühendisleri, çiftçilere danışmanlık hizmeti vererek tarım işletmelerinin verimliliğini arttırmaya yardımcı olurlar.

Tarla bitkilerinin hastalıklarını ve zararlılarını kontrol etmek, bitki ıslahı çalışmaları yapmak ve yeni bitki türleri geliştirmek gibi görevleri yerine getirirler. Ayrıca, tarım teknolojisi kullanarak tarla bitkilerinin hasat ve depolanması gibi işlemleri de yönetirler.Tarla Bitkileri bölümü mezunları, özel sektörde veya kamu sektöründe çalışabilirler. Tarım teknolojisi firmaları, tarım danışmanlık şirketleri, üretim şirketleri, tohumculuk firmaları, ilaç ve gübre üreticileri, araştırma enstitüleri, üniversiteler, bakanlıklar gibi kurum ve kuruluşlarda çalışma imkanları bulunmaktadır. Ayrıca, kendi tarım işletmelerini de kurabilirler.