19 Aralık Dünya Mazlumlar Günü (Underdog Day)

19 Aralık: Dünya Mazlumlar Günü (Underdog Day)Dünya Mazlumlar Günü, her yıl 19 Aralık'ta dünya genelinde mazlumların haklarına dikkat çekmek ve desteklemek amacıyla kutlanan bir gündür. Mazlumlar, zayıf veya dezavantajlı konumda olan insanlar, gruplar veya hayvanlar olabilir.
Bu gün, insanları mazlumların yaşadığı adaletsizliklere karşı bilinçlendirmek, desteklemek ve onlara yardım etmek için çeşitli sosyal eylemler ve etkinlikler düzenlenir. Dünya Mazlumlar Günü, empati, eşitlik ve adalete vurgu yaparak toplumsal farkındalığı artırmayı hedefler.