İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi Yüksek Lisans Programı Nedir?

İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi Yüksek Lisans Programı, ilköğretim seviyesinde fen bilgisi derslerini öğretmek için öğretmenlere yönelik bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğretmen adaylarına fen bilgisi eğitimi konularında derinlemesine bir eğitim sunar.

Program, öğrencilere fen bilgisi öğretiminde kullanılan yöntemler, laboratuvar çalışmaları, fen eğitim materyalleri, öğrenci değerlendirme teknikleri ve ilgili araştırma alanlarında bilgi ve beceri kazandırmayı hedefler. Mezunlar, ilköğretim okullarında fen bilgisi öğretmeni olarak çalışabilirler. Ayrıca, fen eğitimi materyalleri geliştirebilir, ders programlarını düzenleyebilir ve fen eğitimiyle ilgili araştırmalar yapabilirler.