Biyoloji Ve Genetik Yl. Prg. Nedir ? Ne İş Yapar ?

Biyoloji ve Genetik Yüksek Lisans Programı, biyoloji ve genetik disiplinlerinde ileri düzeyde eğitim sağlayan bir programdır. Bu programda, genetik, moleküler biyoloji, hücre biyolojisi, evrimsel biyoloji, biyoteknoloji ve genetik mühendislik gibi konular üzerinde çalışılır.

Öğrencilere, genetik analiz teknikleri, genetik mühendislik yöntemleri, genetik hastalıkların tanı ve tedavisi, biyoteknoloji uygulamaları gibi konuları içeren laboratuvar becerileri kazandırılır. Mezunlar, akademik araştırmalar yapabilir, biyoteknoloji şirketlerinde veya araştırma merkezlerinde çalışabilir, sağlık sektöründe genetik danışmanlık yapabilir veya genetik araştırmalara yönelik projelerde yer alabilirler.