İnsan Hakları Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

İnsan Hakları Yüksek Lisans Programı, insan hakları alanında teorik ve pratik bilgileri derinleştirmeyi hedefleyen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere insan hakları kavramı, uluslararası insan hakları hukuku, insan hakları savunuculuğu, insan hakları politikaları ve uygulamaları gibi konularda derinlemesine bir eğitim sunar.

Öğrenciler, insan hakları alanındaki mevzuatı, normları ve uluslararası sözleşmeleri öğrenirken, aynı zamanda insan hakları ihlallerinin belirlenmesi, insan hakları savunuculuğu faaliyetleri, insan hakları projeleri ve politikalarının geliştirilmesi gibi konularda pratik becerilerini de geliştirirler.

İnsan Hakları Yüksek Lisans Programı mezunları, insan hakları alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarında, uluslararası örgütlerde, devlet kurumlarında veya insan hakları merkezlerinde araştırmacı, politika danışmanı, proje koordinatörü, eğitmen veya insan hakları savunucusu olarak çalışma imkanına sahiptirler.