Halk Bilimi (Folklor) Yl. Prg. Nedir ?

Halk Bilimi (Folklor) Yüksek Lisans Programı, folklorik kültürün ve halkın geleneksel ifade biçimlerinin incelenmesine yönelik bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere folklorik unsurları (halk hikayeleri, masallar, efsaneler, ritüeller, müzik, dans, geleneksel el sanatları vb.) derinlemesine analiz etme, halk kültürünün dönüşüm süreçlerini anlama, araştırma teknikleri ve yöntemleri kullanma, halkbilim çalışmaları yapma ve halkbilim disiplininin teorik çerçevesini anlama imkanı sunar.

Mezunlar, kültür kurumlarında, üniversitelerde, araştırma merkezlerinde, müzelerde veya kültür ve turizm bakanlıklarında halkbilimci, araştırmacı, kültür yöneticisi, müze uzmanı veya eğitmen olarak çalışabilirler. Ayrıca, serbest araştırmacı olarak kendi projelerini gerçekleştirebilirler veya akademik düzeyde folklorik kültür üzerine araştırmalar yapabilirler.